8 listopada obchodziliśmy w świetlicy szkolnej Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem święta było promowanie wśród najmłodszych zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków, oraz przekazanie informacji o konsekwencjach złej diety. Z tej okazji uczniowie przygotowali zdrowe przekąski: pieczone banany, musli jogurtowo-owocowe, kulki mocy oraz pyszne ciasteczka owsiane.
![](https://sp14.zabrze.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221124_093123.jpg)
![](https://sp14.zabrze.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221124_101247.jpg)
![](https://sp14.zabrze.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221124_093156.jpg)
![](https://sp14.zabrze.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221124_101215.jpg)
![](https://sp14.zabrze.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221124_101313.jpg)
![](https://sp14.zabrze.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221124_101233.jpg)
![](https://sp14.zabrze.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221124_101259.jpg)